Dibond

Aluminium Dibond platen zijn lichte platen die zijn opgebouwd uit 3 lagen. De buitenste lagen zijn vervaardigd van 0.3 mm dik aluminium en de kern is gemaakt van zwart kunststof, ook wel polyethyleen genoemd. Dibond is een aluminium sandwichplaat die door deze opbouw stijf en zeer licht van gewicht is en daarnaast ook duurzaam. Een Alu Dibond plaat is een UV- en weerbestendig product dat daardoor ook uitermate geschikt is voor exterieur toepassingen.

Dibond plaat is verkrijgbaar in wit, kleuren en specials. De specials bestaan uit geborsteld aluminium, zilver en zwart. Enkele kenmerken van Dibond zijn; stijf plaatmateriaal, licht van gewicht en goed te bewerken door middel van boren, zagen, lijmen en frezen. Het reinigen van Dibond vergt weinig moeite, een milde reinigingsmiddel en een zachte doek zijn voldoende.

Door de uitstekende producteigenschappen voor binnen- en buiten gebruik wordt Dibond dan ook veel gebruikt voor de volgende toepassingen; wandpanelen, gevelbekleding van gebouwen, reclameborden, standbouw, displays en interieur aankleding zoals bijvoorbeeld een achterwand in de keuken.