Waarom heb jij geen kaartje gestuurd?

Want iedereen deelt onze liefde voor drukwerk. Uit een onderzoek van PostNL blijkt dat acht op de tien mensen met Valentijnsdag liever een anonieme kaart ontvangen dan chocolade, rozen of spannende lingerie. Sorry, die van ons was niet anoniem, maar wel lekker klef!

“De meeste mensen sturen een valentijnsboodschap om attent te zijn of om iemand de liefde te verklaren. De oudere doelgroep doet dit ook om iemand een steuntje in de rug te geven. Slechts één op de vijf mensen verwacht valentijnspost te krijgen, maar toch leegt bijna de helft op Valentijnsdag zeker de brievenbus.”

“Valentijnsdag blijkt vooral populair onder de jongere generaties. Maar liefst 86% van hen geeft aan het leuk te vinden om een kaart te krijgen op Valentijnsdag.” Dat blijkt uit onderzoek van PostNL deze maand door marktonderzoeksbureau Factsnapp liet uitvoeren onder ruim 500 Nederlanders.

“Opvallend is dat mensen die in het digitale tijdperk opgroeiden een romantische handgeschreven valentijnskaart extra weten te waarderen. Een kaart als valentijnsverrassing is hiermee populairder dan chocolade (75%), bloemen/rozen (79%), een appje (68%) of lingerie (37%).”

Bron: PostNL

Geef een reactie