‘Schelden met kanker, dat doe je gewoon niet!’

In juli 2021 krijgt Jade Kops op 14-jarige leeftijd de diagnose kinderkanker. Een huisartsenbezoek, waarvan de verwachting zou zijn dat er een doorverwijzing naar een logopedist zou volgen, loopt totaal anders.

Het dagelijkse leven voor een gezin met een kind met kinderkanker is zwaar. Ze hebben nauwelijks rust en gaan gebukt onder een enorme last van onzekerheid. Er is een grote angst om hun waardevolste bezit te verliezen aan deze verschrikkelijke ziekte. Gezinnen die de bizarre wereld van kinderkanker zijn ingeslingerd hebben nauwelijks tijd meer om echt even samen met het gezin te zijn. Ze leven van behandeling naar behandeling.

Stichting Jade uitwaaimomenten biedt deze gezinnen een ‘uitwaaimoment’ in een vakantiehuisje, zodat zij een midweek of weekend in rust kunnen genieten van de buitenlucht, het windje op het strand en het mooie duinlandschap van het Westland.

Naast uitwaaimomenten starten zij woensdag 3 april met het geven van presentaties op basis- en middelbare scholen over kinderkanker. Zij geven jongeren het inzicht dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en dat er ook kinderen zijn die ernstig ziek zijn. Ze bespreken de impact van het woord ‘kanker’ als scheldwoord/straattaal. ‘Schelden met kanker, dat doe je gewoon niet!’

Wil jij Stichting Jade steunen klik dan op deze link.
Jade plaatst haar verhaal op haar instagram account @mijnlevenmetkanker.

Geef een reactie