Trots!

Trots dat wij, als Westlandse drukkerij, het drukwerk mochten verzorgen van een boek over de bezetting en bevrijding van het Westland.“Bezetting en bevrijding van het Westland 1940 – 1945” vertelt het verhaal van vijf jaar Duitse bezetting. Vanaf de luchtlandingen op 10 mei 1940, tot de dag waarop de eerste Canadese soldaten in het Westland arriveerden, 8 mei 1945.

Het rijk geïllustreerde boek maakt duidelijk hoe de Duitse overheersing diep ingreep in het leven van de bevolking. Niet alleen door de Arbeitseinsatz en de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall, maar ook door de toenemende schaarste, de angst voor neerstortende V1’s en V2’s, en de onzekerheid over de afloop van de oorlog. In het boek is ook aandacht voor het tragische lot van de kleine Joodse gemeenschap in het Westland en voor het ontstaan van het verzet. De door verschillende auteurs geschreven hoofdstukken worden afgewisseld met persoonlijke portretten van de laatste ooggetuigen. Doorleefde verhalen, die ook 75 jaar na de bevrijding nog steeds diepe indruk maken. De vele, vaak nog nooit gepubliceerde, foto’s geven een indringend en soms verrassend beeld van de vijf bezettingsjaren. Samen met de verhalen, én zes opgenomen routes langs historische plekken, maken ze de bezettingsgeschiedenis van het Westland zichtbaar en invoelbaar.

Het genaaid gebonden boek is voorzien van een hardcover. De schutbladen en het kapitaalbandje zijn gekozen in een blauwtint. Op de cover en in het binnenwerk komen kleuraccenten in deze blauwtint terug. Om de fotografie die het verhaal illustreert mooi tot zijn recht te laten komen is er gekozen voor Silk MC papier. Zowel het omslag als het binnenwerk zijn gedrukt in full colour. Het verhaal en de fotografie, in combinatie met de uitvoering, zorgen voor een boek met een hoog bewaargehalte. De boeken zijn verkrijgbaar in de boekhandel.

Geef een reactie