Van Deventer slaagt op christelijk college
De Populier!

Hoe informeer je leerlingen op een aantrekkelijke manier over hun nieuwe school? Studio Piraat weet het antwoord: met een kleurrijke waaier die aan twee zijden bruikbaar is. Het verzoek kwam van De Populier, een christelijk college in Den Haag.

Oorspronkelijk was de vraag om een informatieboekje te maken voor leerlingen die voor een schoolkeuze staan, met hun ouders. De Populier heeft zowel mavo (in twee richtingen) als een lyceum onder één dak. Dat bracht Studio Piraat in Den Haag op het idee om een waaier te maken, die tweezijdig leesbaar is. Eén kant voor de mavo-richtingen, de andere voor het lyceum. En aan de ‘always connected scholieren’ is ook gedacht: delen van de waaier kunnen worden gescand met de mobiel, waarna je in de app van De Populier terechtkomt.

De 1600 exemplaren (32 pagina’s) zijn full colour gedrukt in offset, op ongestreken papier. Zes uitspringende tabbladen houden de inhoud overzichtelijk. Na het drukken is de verlopende tab gestanst, zijn de pagina’s vergaard en is de waaier voorzien van een busschroef.

Geef een reactie