Van zulk mooi drukwerk worden we bijna poëtisch…

Studenten zijn de smaakmakers van de toekomst. De Studentenjury selecteert de gedichtenbundel ‘Dichter bij Zuid-Holland’ van Etwin Grootscholten voor de Best Verzorgde Boeken.

Etwin Grootscholten: zegt die naam iets? Misschien niet, schatten we in. Hij is de provinciedichter van Zuid-Holland. En dankzij Van Deventer zou het heel goed kunnen dat zijn bekendheid er met sprongen op vooruit gaat.

In opdracht van Provincie Zuid-Holland verzorgt Ontwerpwerk het zorgvuldige typografische ontwerp van de dichtbundel. Het ontwerp biedt een rustig podium voor de gedichten en schittert door intense pms-kleuren. Deze gebonden uitgave is omplakt met roze linnen en heeft een stofomslag in helder blauw. De binnenzijde is bedrukt met de plattegrond van de provincie. De zes schutbladen hebben elk een eigen kleur die staan voor de eigenschappen van de provincie. Dankzij onze  expertise is de uitvoering van het boekje net zo mooi geworden als het ontwerp.

Het boekje is een feest om te zien. Kleurgebruik, bindwijze en een bijzonder omslag maken het tot een kunstwerkje. De foto zegt ongetwijfeld al genoeg. En het mag duidelijk zijn dat we het met veel plezier en passie hebben geproduceerd.

Geef een reactie